Kokosový olej na hubnutí

Panenský kokosový olej pochází z dalekých tropických ostrovů. Svou nezaměnitelnou vůní také exotické ostrovy s palmovými háji a prohřátým mořem také připomíná. Získává se z nadrcené bílé dužiny kokosových ořechů, které se před tím ručně sbírají a suší pod horkými slnečními paprsky. Panenský kokosový olej se vyrábí lisováním za studena, to umožňuje zachovat maximum cenných látek v kokosových plodech obsažených. Kokosový olej má typickou vůni exotických dálek, ta dokáže dodat orientální nádech slaným a lahodnou chuť i sladkým pokrmům.


Kokosový olej jako součást redukční diety

Kokosový olej je složený především z nasycených mastných kyselin, na rozdíl od ostatních panenských olejů. Na rozdíl od živočišných tuků však neobsahuje žádný cholesterol.

Metabolismus kokosového oleje je spíše podobný metabolismu cukrů než tuků. Kokosový olej se snadno vstřebává, neusazuje se v těle, spaluje se až na glukózu, která pro organismus představuje rychlý zdroj energie.

Na rozdíl od cukrů však spalování kokosového oleje probíhá postupně, dodává organismu energii a na několik hodin zažene pocity hladu. Díky přeměně na glukózu – jednoduchý cukr také konzumace kokosového oleje omezuje tzv. chutě na sladké.

Kokosový olej také upravuje kolísání hladiny krevního cukru, pomáhá tak předcházet problémům se štítnou žlázou. Právě štítná žláza se podílí na efektivním metabolismu a spalování tuků při hubnutí.

Kokosový olej je vhodný k přímé konzumaci, lze ho užívat ve studené i teplé kuchyni na vaření, pečení i smažení (nepřepaluje se), skvěle tak nahradí běžně užívané tuky. Pokrmům navíc dodá netradiční orientální nádech, skvěle dochutí i lehké sladké dezerty.

Kokosový olej má ve srovnání s ostatními tuky také nižší energetickou hodnotu.

O užití kokosového oleje v kuchyni se dočtete více v článku Kokosový olej na vaření.


Kokosový olej k péči o pokožku a masážím

Kokosový olej má mnoho zdraví prospěšných účinků, nejenom užívaný vnitřně. Bývá také součástí regenerační péče o suchou pleť, užívá se jako léčivý balzám při mnoha kožních problémech a v neposlední řadě nachází uplatnění při báječných regeneračních masážích.


Kokosový olej jako přírodní antibiotikum

Kokosový olej vyniká obsahem kyseliny laurové, kaprylové, kaprynové nebo kyseliny myristové. Tyto kyseliny působí jako přírodní antibiotika. Dokážou ničit bakterie, viry, plísně, kvasinky i další patogenní organismy a toto působení má i kokosový olej. Kyselina laurová s vynikajícími antibakteriálními účinky a kyselina kaprynová se schopností likvidovat kvasinky jsou složkami mateřského mléka. Miminku tak pomáhají budovat obranyschopnost vůči nejrůznějším nemocem.

Díky této schopnosti se kokosový olej také využívá jako léčivá mast při nejrůznějších kožních problémech, proti oparům, plísním apod.


Jaké jsou účinky kokosového oleje?

Kokosový olej pro jeho unikátní působení užívá již po tisíce let tradiční čínská medicína, indická ajurvéda a další přírodní medicíny po celém světě. Nachází však uplatnění i v dnešní moderní medicíně a domácí péči o zdraví.

  • kokosový olej působí jako přírodní antibiotikum
  • pomáhá zvyšovat obranyschopnost organismu
  • představuje prevenci civilizačních chorob a cukrovky
  • omezuje chronické záněty
  • pomáhá při hubnutí, stimuluje metabolismus a spalování tuků
  • působí proti kazivosti zubů
  • má vynikající regenerační a ochranné působení využívané v péči o pokožku
  • má lahodnou exotickou vůni s příjemným relaxačním působením


Panenský kokosový olej ve své nejčistší podobě si můžete objednat přímo na našem webu - v sekci Objednávkový formulář.
Dodáváme kokosový olej, panenský, v BIO kvalitě od předního českého výrobce přírodní kosmetiky Saloos.
Více o tomto oleji se dozvíte v článku BIO kokosový olej panenský, Saloos.
Comments